Fareler Nasıl Çoğalır?

Promer Böcek İlaçlama Hizmetleri

Fareler Nasıl Çoğalır?

Dişiler erkeklerin dikkatini çeken feromonlar üretir. Dişinin hormonlarını sezdikten sonra, erkek fare ultrasonik çiftleşme çağrısı yayar. Çiftleşme çağrıları, numuneden numuneye kadar farklılık gösterir; her ses, sahibi gibi farklıdır. Dişiler aynı zamanda çiftleşme ile ilgili olmamakla birlikte ultrasonik ses üretebilmektedir. Fareler bu ultrasonik seslerle tanımlanabilir.

Bir dişi fare çiftleştikten sonra beş ila sekiz yavru arasında üretir. Her ne kadar dişiler yavru farelerini korusa da, bazıları kıtlık gibi yüksek strese maruz kaldıklarında yavrularını da tüketirler.

Fareler mevsime ve iklime bakılmaksızın sürekli olarak ürerler. Doğumdan 35 gün sonra cinsel olgunluğa ulaşırlar. Bazı türler altı haftada üreme yeteneğine sahiptir. Fareler yaklaşık bir yıl yaşama eğilimindedir.

Ev fareleri çok üretken kemirgenlerdir. Ortalama tek bir dişi yılda 30 ila 35 yavru fare yapabilir. Fareler, erken yaşlarda üreme yeteneğine sahiptir ve mevsime bakılmaksızın sürekli olarak çoğalırlar. Yavru fareler, doğumdan sonraki ilk üç gün boyunca kör, sağır ve tüysüzdür. Koyu yetişkin rengi olan fareler için, cildin pigmentasyonu üçüncü günde başlar. Beş ila yedi gün içinde, kürk büyümeye başlar ve kulaklar alıcı olur. Gözler 10 ila 14 gün arasında açılır, bu noktada genç fareler hareketli hale gelir ve katı yiyecekleri beslemeye başlar.

21 ila 28 gün arasında, yavru fareler annelerinin sütünden ayrılır. 28 ve 35. günler arasında olgunluğa ulaşırlar ve daha sonra çoğalabilirler.

Teklif İste İletişim
E-bülten'e kayıt olun!
E-bülten'e kayıt olarak Promer İlaçlama Şirketi yeniliklerinden haberdar olun!